torsdag 30 augusti 2012

Ditt Böneliv kan förändra världen! DEL ETT


Det här är min predikan i textform, på ett ungefär. Därför kan det komma lite meningar som ”den här predikan” eller ”för er som antecknar” och sånt som kanske inte brukar vara med i ett blogginlägg, men så kan det vara! Detta är i alla fall min predikan som jag hade den 10.e Augusti på Skogshyddan i Lidköping, så läs, ifrågasätt, tänk till, ta till dig, kolla om jag snackar skit eller om det är från GUD, och allt annat man ska göra med en predikan! Ordet är fritt!
Översättningen på alla Bibelord är hämtade från Svenska FolkBibeln, så om du läser i din Bibel och det inte står exakt likadant så är det för att vi har olika översättningar!
Eftersom predikan var ganska lång, så är det mycket text att läsa. Och, text är asvinjobbigt att läsa! Speciellt när det är mycket text, uärk!! Så jag har delat upp predikan i flera inlägg. Gött va?! Så nu har du ingen anledning att inte läsa det längre. Hah, in your face!!
Enjoy!

Jag kommer att snacka om Bön. Vad det är/hur man ska Be/varför man ska Be/om det blir någon skillnad när man Ber osv. Så, vi börjar lite basic!

Vad är en Bön?
När man Ber så håller man kontakten med GUD, och Bön är nyckeln till er relation! Det är så ni hänger och umgås. Tänk er själva om ni skulle ha en kompis som aldrig pratar med er. Den personen kanske försöker ha kontakt med er, men varje gång denne ringer så svarar du inte och om hon eller han skriver på Facebook så ignorerar du det eller tar bort inlägget. Då skulle ni tappa relationen ganska snabbt, eller hur?

Hur Ber man?
Det finns olika sätt att Be på, och vi kommer gå in på några olika. Vi kan inte fördjupa oss så mycket i varje, för tanken med den här predikan är att ni ska få vägledning till hur man lever ett sjukt, grymt och asnice liv med GUD!
I Bibeln finns det massor med tips om hur du ska Be, och jag har gett dem lite olika namn. Bl.a:
  • Vill ha-Bön:
    I Fil 4:6-7 står det: ”6. Gör er inga bekymmer för något utan låt GUD i allt veta era önskningar genom åkallan och BÖN med tacksägelse. 7. Då skall GUD's frid, som övergår allt förstånd, bevara era hjärtan och era tankar i Kristus JESUS.”
    GUD VILL att vi ska berätta vad vi vill ha! Inte bara det, Han säger också att det håller oss nära Honom! Grymt eller??!
    Det finns fler Bibelord som visar på att vi ska berätta för Honom vad vi vill ha. För er som antecknar så kan ni skriva ner Matt 7:7 där det står att vi ska Be och få det vi Ber om, som det också sägs i Joh 14:13-14. De texterna går ju att diskutera, men jag tycker att de ska läsas ihop med bl.a. Joh 15:7 där det också står att om man förblir i Honom och Hans ord förblir i oss så kan vi Be om vad som helst och få det. Alltså, att man måste ha en relation med Honom, och det är ju logiskt liksom. Jag tänker inte diskutera det mer nu, men om ni är sugna på att fråga lite om det så kan ni snacka med mig efteråt. (Det är helt okej att diskutera detta genom att kommentera på inlägget! Jag säger inte att jag har alla svar, men det är bra att bolla saker med varandra.)
  • Snacka:
    Berätta om din dag, om kompisar, diskutera, fråga, skämta, gråt ut, bara prata om allt och ingenting. GUD är en gud som ÄLSKAR oss och vill umgås med oss. Man behöver inte alltid Be om något speciellt, utan bara hänga med Honom.
    En sak som verkar vara ganska vanligt, som jag har hört flera gånger, är det här: ”Nä, jag hänger inte med på Bönemöte idag. Jag har inget speciellt jag behöver just nu.”
    Nähä??! Vad hände med att UMGÅS med Honom då?? Tänk er själva om jag skulle säga såhär till, och nu tar jag en riktig person som exempel, min bästa kompis Stephanie: ”Nä, vi kan inte umgås idag. Jag har inget speciellt jag vill ha av dig precis nu, men jag kommer tillbaka sen när jag har det!” Tror ni att hon skulle bli glad? Tror ni att vi hade vart bästa kompisar då? Det tror verkligen inte jag.
    Nu har ju GUD mer tålamod än vad Stephanie skulle ha tror jag, så om du vet med dig att du har gjort såhär mot Honom och vill be om ursäkt, så förlåter Han dig direkt. Och ALLA har gjort så, det är jag helt säker på. Jag också, tyvärr. Men då gäller det bara att be om förlåtelse och ända på sig.
    Om du har problem med att höra HONOM prata så vill jag bara säga: Välkommen in i klubben! Det är svårt att höra Hans röst, för Han viskar oftast. Vill Han så kan Han såklart göra sig riktigt hörd men oftast så tar det tid och engagemang att höra vad Han vill att vi ska höra. Då är det bra att Bibeln finns! För det är faktiskt GUD's ord, och där står det klart och tydligt vad Han säger!
    Ju mer vi umgås med Honom desto bättre kommer vi bli att höra Hans röst. Och för er som är kristna, ta med er den här tanken: Den rösten i er som säger att ni är kristna och tror på JESUS. Den där tysta men övertygande rösten. Den är det, det är Hans röst.

onsdag 15 augusti 2012

Konstiga, intima, roliga, knäppa och helt vanliga saker om mig


Det här är ett inlägg som man kan få läsa om man känner att ”Hmmm, jag vet inte så mycket om Sandra, och det är ju dumt! Jag vill veta mer!” och inte vågar hänga med mig för att få reda på små unika och störda detaljer om mig. Så här kommer lite olika punkter som jag säkert är helt ensam om att göra/tycka/tänka och så vidare och vidare och vidare! (Pff, not!)
Enjoy!

  • När solen är framme råblundar jag med mitt vänstra öga, och kan inte öppna det. Det är brutalt om somrarna, men jag har lärt mig att leva med det och ha solglasögon som får mig att se fruktansvärt cool ut. Varför händer detta? Jo, jag är skelögd. Jag har övat upp musklerna i ögat, så det åker bara iväg om jag slappnar av/är trött eller blundar. Varför det har någonting med solen att göra vet jag inte. Och ska jag vara ärlig vill jag inte ta reda på det heller, för jag har några fräcka idéer på vad det kan vara och ren fakta sabbar min kreativitet och fantasi.
  • Väldigt många konversationer mellan mig och andra människor har bara hänt i mitt huvud, och ibland krävs det mycket tankearbete för att veta vilka konversationer som har hänt på riktigt och inte. Mental person over here!
  • Jag älskar när man skriver samma ord tre gånger, för att förstärka det. Meningar får ett annat tryck och en annan känsla då!
    Här har du ett exempel så att du förstår hur jag menar:
    Jag kommer aldrig glömma dig!
    Jag kommer aldrig, aldrig, aldrig glömma dig!
    Känner du skillnaden? Det gör jag!
  • En känsla som jag verkligen inte tycker om är när man torkar sig på en handduk och den ena handen är blöt och den andra är torr! Seriöst, det är sjukt obehagligt!!
  • Jag älskar JESUS. Alltså verkligen! Jag kan prata om Honom en hel dag utan problem, vilket folk kan tycka är lite påfrestande ibland. Men, jag älskar Honom verkligen och jag hade inte varit den person jag är idag utan Honom! Ne, brr! Jag vågar inte tänka på vem jag skulle vara utan Honom! Han är helt fantastiskt underbar!!
  • Jag heter egentligen Sandra-Lena.
  • En sak som jag skäms ganska mycket för är mina fingrar. De är tjocka, flottiga och lillfingrarna har genomgått någon assjuk genmanipulation så de är pyttesmå och har ingen knoge där det ska vara det. Okej, det är rätt så asfetingmegasvincoolt också!! Men ibland när jag fettat ner alla glas så att man tror att man har doppat dem i ren olja femton gånger, eller någon pekar på mina lillfingrar och skrattar, så kan jag kolla på händerna och kanske önska mig ett par nya, oflötiga, smala, vackra händer med normala fingrar. Men bara ibland!
  • Jag beatboxar. Och älskar det! Jag började beatboxa när jag var sexton, och har sen dess lite fram och tillbaka sysslat med det. På de här åren har jag lyckats bli ganska duktig, och det är underbart
    Det är också så himla asgött att sätta dit alla colla killar som tror att de är så himla bra genom att vara mycket bättre än dem! Mohaha!!
  • Ett syndrom som man hade när man var yngre var att man kunde kötta sönder en låt. Man kunde lyssna på den om, och om, och om, och om igen tills alla runt omkring en hatade den, och man tröttnade typ aldrig! Jag växte aldrig ur det.
  • Jag älskar Norge, norrmän och Norska!! Förvånar mig inte om jag hittar mig en norrman och gör honom till min. Fatta att få höra det språket varje dag resten av sitt liv! Halleluja!!
  • Jag är kanske inte den tjejigaste tjejen i världshistorien, och klänning är oftast inte mitt förstahandval av tyg att skyla kroppen med. Och jag sminkar mig inte så ofta, eller så mycket. Men, ibland kan jag bara få rycket och klä på mig klänning och sminka mig asmycket. Och det spelar ingen roll när det rycket sätter igång, när jag får det så hakar jag bara på!
    Oftast händer det på eftermiddagarna, EFTER att jag har varit på stan, skolan eller någon annan asallmän plats alldeles osminkad och ofixad, när jag är hemma själv. Då kan jag stå svinlänge och fixa mig, och sen sätta mig i någon säckig pose vid Facebook resten av kvällen.
    Så, jag gör oftast inte iordning mig för någon annan utan bara mig själv. Jaja, jag är störd, men det har vi nog redan räknat ut!
  • Jag dansar. Faktiskt väldigt ofta! Inte på dansskola eller något annat sånt där coolt, utan för mig själv när jag är ensam. Oftast till jättekänslosam musik eller Backstreet Boys.
  • Jag har en asseriös dröm om att bli svinstark i armarna!
  • Jag tycker verkligen inte att det här är någon slags hemlighet, men jag försöker att inte göra sånt här för mycket för det är inte accepterat överallt. Eller typ inte någonstans. Men jag älskar verkligen att brottas! Bara skojbrottas liksom, mellan vänner. Det är askul, och helst ska man ge gärnet tills man blir alldeles svett och helt slut. LOVE IT! Tror att det kan vara för att jag har fyra bröder, eller så är jag bara sån. Men jag gillar det verkligen! Speciellt med killar, för de är starka och vågar ta i lite. Och det gör verkligen ingenting om man är lite blåslagen efteråt.
    Så himla brutalt! Men helt sant.
  • En hemlig liten dröm jag har är att några killkompisar, när jag fyller år, övar in sång och dans (asseriöst) till låten Get Down med Backstreet Boys och framför den för mig. Det skulle vara den mest episka stunden i mitt liv, och jag skulle kunna dö efter det och dö lycklig!
Nu får det vara nog med punkter tycker jag! Hoppas att du hade skoj när du läste det och inte gav upp efter halva och började göra andra, roligare, saker. För, det här är det roligaste du kan göra ju!
Jag hoppas också att du inte har blivit skrämd av lite sanningar om mig själv, för jag lovar att there's plenty more stördhet hos den här jenten! Det här är bara små milt störda grejer om mig, typ som en liten liten aptitretare eller en förrätt. Hehe.. Men nu ska jag säga hej då!
Puss hej! Sandra


Helt random bild på kladdkakekalas med finaste!




tisdag 14 augusti 2012

Jeremia


"I SAY TO MYSELF, I WILL NOT MENTION HIS NAME, I WILL SPEAK IN HIS NAME NO MORE. BUT THEN, IT BECOMES LIKE A FIRE BURNING IN MY HEART, IMPRISONED IN MY BONES, I GROW WEARY HOLDING IT IN, I CANNOT ENDURE IT." JEREMIAH 20:9


"MEN JAG TÄNKTE: JAG VILL GLÖMMA HONOM OCH INTE MER TALA I HANS NAMN. DÅ BLEV DET I MITT HJÄRTA SOM EN BRINNANDE ELD, INSTÄNGD I MITT INNERSTA. JAG ANSTRÄNGDE MIG ATT UTHÄRDA DEN MEN KUNDE DET INTE." JEREMIA 20:9

fredag 10 augusti 2012

Saker jag ångrar...


Det finns speciellt två saker som jag gör regelbundet i mitt liv, om och om igen, som jag ångrar varje gång! Och nej, det är inte att jag går tillbaka till nått ex hela tiden som ändå bara sårar mig, dricker alldeles för mycket varje helg, eller något annat som kan ploppa upp i huvudet när man tänker på saker man gör som man ångrar. Nej, grejen är att det är två helt jättetöntiga grejer, men nu har jag gjort samma misstag så många gånger att de förtjänar att få lite uppmärksamhet.
Vad är det då jag gör? Jo, här kommer det.. Jag klipper min lugg och solar. Nämen, va? Japp. Klippa lugg och sola, det är mina misstag. Jag ska förklara mig.
Lugg: Jag klipper lugg från och till, kanske för att jag har sett någon på stan som verkligen passade i det, kanske för att jag gick förbi en busskur med en bild på en tjej som hade en jättefin tjock lugg. Kanske för att jag har tittat så mycket på New Girl. Ibland bara för att jag får för mig att jag skulle passa så himla bra i det, eller för att det känns rockigt och coolt! Jag tänker varje gång ”Wow, det ska jag testa!” Men varje gång, VARJE GÅNG, ångrar jag mig! När luggen väl är där tycker jag om den i max en dag, sen kammar jag den åt sidan tills den blir tillräckligt lång att ha som snedlugg. Skumt men sant. Och jag kommer, om jag ska vara ärlig, säkerligen klippa lugg igen. Och samma sak kommer hända då. Fast.. Lugg skulle nog vara fint på mig ändå! Eller?
Sola: Solarium klarar jag typ (Oftast, ibland, kanske), för det gör mycket på ”kort” tid och man kan sjunga högt med i radiolåtarna och skämma ut sig och vara svinjobbig mot alla andra som ligger i de andra rummen och försöker slappna av. Men varje sommar jag går ner till stranden, eller sätter mig i en trädgård, fäller upp solstolen och sätter mig i solen för att ha en go och skön stund kommer jag på att sola är det tråkigaste som finns! Jag kan t.o.m. Ha sett fram emot det i dagar och verkligen längtat tills jag får sitta och sola en lång stund, ha det varmt och skönt, och bli brun. Men, jag tröttnar alltid efter trettio sekunder! Det kvittar om jag samtidigt läser en bok, har bra musik i lurarna eller att det är kanonväder, jag tröttnar direkt! Men jag kommer absolut sola massa gånger, och se fram emot det. Jag kommer också sitta där i solstolen i trettio sekunder och tycka att jag suttit i trettio minuter och sedan hitta på andra saker jag kan göra än sitta still.
Så, nu vet ni mina mörka hemligheter!


Puss och kram! Sandra

fredag 3 augusti 2012

Pannkaka och skyldighet


Jag känner mig alltid lite skyldig när jag äter på natten. Typ som om varje tugga jag tar ger mig ett år i fängelse och 20 kilo på rumpan! Fast jag känner mig också busig, vilket är en fantastisk känsla! Så, det brukar börja med att jag är hungrig och går mot köket. Då kommer den här känslan av skyldighet fram, och jag får upp i huvudet att jag ska äta en liten liten knäckemacka (kanske utan smör) bara eller gå och lägga mig hungrig. Men, när jag väl är i köket får jag lite adrenalin typ och för att göra en lång historia kortare slutar det oftast med att jag äter mat. Som nu! Klockan är snart tolv och jag stoppar i mig pannkaka och scrambled egg!
Sjukt nice.
Dessutom ska jag upp tidigt imorn kom jag på nu!
Känner starkt att I'm living on the edge!
Peace yao!



P.S. Ser att det står att jag har gjort inlägget typ på eftermiddagen och inte tolv på natten, och innan ni hinner tänka "Men! Hon skrev ju tolv! Vilken lögnerska!!" så ber jag dig att lugna dig för seriöst det är en jättekonstig tanke. Sedan så vill jag ändå försvara mig mot den tanken och säga: Det är inte mitt fel! Det står fel tid, för jag lovar att klockan snart är tolv! Den är faktiskt 23:54 på min dator just precis nu!
Så det så.
Det var allt, puss hej!