lördag 14 september 2013

Ljus

Alla känner den som har dött. Varför är det så? Kanske för att även om man bara har en ytlig relation med någon, är det så fruktansvärt om den man känner/känner till får sitt liv slocknat föralltid på den här Jorden. Speciellt om det livet slocknar alldeles för tidigt. Ännu mer om det livet släcks av någon annan.

Det här sliter så i mig! Mest för att jag inte riktigt kan ta det till mig.

Hur kan hoppet gå från att han ska hittas, till att han inte hade så ont och dog snabbt? Det är sinnessjukt, och det gör att jag inte vill tillhöra den här världen längre! Jag vill alltid kunna ha ett hopp om att det blir bra, men den här gången kan jag inte göra någonting! Inte ens hoppas.

Alla känner den som har dött. Det är i alla fall väldigt många fler som blir berörda när någon dör, än när någon lever. Oftast. Den här gången inser jag att jag varit lyckligt lottat som varit utanför de bubblor av mörker som faktiskt blossat upp i närheten. För, även om jag mer står i gråskalan av det svarta hålet, är det fruktansvärt.

Det var många, många år sedan jag ens såg dig. Det var på den tiden man fortfarande kallade det att man lekte, du vet, på den tiden då alla var spinkisar och kunde leka och skratta genom allt. Till och med genom allt det du fick gå igenom, ja faktiskt! Mitt i allt det kunde vi hitta på lekar utomhus, klä ut oss till påsk-kärringar, skratta sådär löjligt mycket och hålla ihop. Du vet, på den tiden då alla var blonda och coola. Många år sedan. Jag har haft hoppet om din lycka i bakhuvudet sen dess. Det borde jag ha berättat.

Mina tankar och Böner, och allt jag kan ge av själ och hjärta, ligger just nu självklart hos dig. Det ligger också hos de som inte slocknat utan står mitt i det svarta tomrummet som finns kvar. De du älskar som inte kan släppa det ett litet tag för att kunna få må bra och leva sitt liv, utan är helt drabbade och blottade i det smutsigaste man kan förstå.

När ett ljus slocknar märks det. När ett ljus blir utblåst, trots att det finns mycket stearin kvar att använda, det är då det chockar. Det är då det påverkar, sliter, blixtrar och dundrar extra hårt.

Det är inte såhär det ska vara.

Trots allt mörker så kommer du alltid att lysa. Vet du varför? För att du har tänt ditt ljus hos många, och de ljusen kommer aldrig slockna. De kommer alltid bäras med. Förstår du det?


Puss, kram och sov gott.. Sandra


onsdag 11 september 2013

Det finns inte ord


När jag var åtta månader dök en liten blå bebis, med avlångt huvud, upp i mitt liv. Hon skulle göra mitt liv pest och pina i många år! Hon skulle också göra mitt liv så himla värt att leva, och hon skulle rädda mig många gånger.

Idag har den där blåbebisen med konstig huvudform blivit en beundransvärd, supervacker kvinna som jag älskar mer än någon annan! Idag har hon vuxit upp och blivit en fantastiskt kreativ person, som har ett sjukt stort hjärta för utsatta människor och som aldrig skulle vika sig i kampen för genustänk och det lika värdet mellan könen.

Många gånger, speciellt när vi var små, har vi bråkat ihjäl varandra. Nuförtiden har vi slipats så hårt mot varandra att vi är anmärkningsvärt lika, faktiskt både till kropp och sinne. Det gör mig lite stolt över mig själv: att jag är lik den personen jag ser upp till mest.

Att ha en person som är så imponerande så nära är ett stort privilegium som jag är otroligt tacksam över.

I dagens läge är hon, för första gången, inte ett stenkast bort. I dagens läge befinner hon sig oftast 278 kilometer ifrån mig, eftersom hon har flyttat iväg till en Folkhögskola. Detta gör ganska ont i mig, och det märks så sjukt hårt att hon inte är här! Men samtidigt gör det mig så lycklig, för hon gör det hon ska och hon har det så vansinnigt bra. Och även om hon inte är ett stenkast bort, är hon alltid ett samtal, sms, en chattkonversation eller ett blogginlägg ifrån - och det är ju faktiskt inte så långt!

Eftersom jag är en sån lip (vilket hon vet och har vant sig vid) så kan jag blöta lite kinder över att saknaden av henne är så stor. Hon fungerar inte riktigt så. Jag är verkligen känslomänniskan av oss två, men det är så gött för vi fungerar så bra ihop. Jag kramas, skriver, uttrycker mig och hon grymtar till och mumlar ibland ett "detsamma". Okej, inte helt sant - men nästan!

Jag har aldrig skrattat så brutalt som jag har gjort i hennes sällskap! Och jag har aldrig känt mig så förstådd som jag gör när jag är med henne.

Vad folk kallar sånt här skiter jag faktiskt i. För det finns inga bra Svenska ord för det, men jag försöker ändå sätta så snarlika ord jag kan hitta för att beskriva vad den här kvinnan betyder för mig. Det går sådär, men jag tror att ni fattar min poäng.

Tack Steffnie för allt du är, och allt du gör och har gjort!

Det finns inte ord.


Puss och kram Sandra

You're my WIFE?! Man, I hit the Jackpot!

Så sjukt vacker och så brutalt svinrolig film!! Se den!

Om du inte klickar på den här länken och kollar på filmen missar du något svinbra!

Puss och kram Sandra

Höstenärsåhimlabraochjagbliralldeleskäridengaaaah!

Jag har dragit på mig både den förstora, ljusblekta jeansjackan, tjocktröjan och halsduken och går omkring med en förkylning som ligger och myser lite i båda lungorna i veckor utan att riktigt bryta ut. Japp, det är höst. Och jag älskar det!

Det här är min absoluta favorit-tid på året! Hösten! Årstiden då allt är i färg, och det är så lagom varmt att man kan ha på sig det man vill ha!

På hösten är alla mysiga, och utomhus är aldrig så vackert som det är just nu!

Många utropstecken här känner jag, men hösten är så fantastisk att den förtjänar alla utropstecken jag gör!

Mys!

Hösten är också en tid då alla varvar ner, och då det är okej för alla att gå omkring i enbart bekväma kläder!

Nu är det dags för mig att lyssna på mina Höst-spellistor! Om du har Spotify får du ta del av dem om du vill:
1: Hösten tvåtusentretton
2: Höstmys!
3: Höstenärlugntvåtusentretton
Nu var det två år sedan jag skapade nummer två, och ett år sedan som jag skapade nummer ett och nummer tre och kollade igenom alla tre spellistor. Men, jag tror nog att de håller! Jag har ju i alla fall uppdaterat deras namn.


Ser ni hur jag njuter? Njuter av hösten - yes!


Mor på kopp! Liknande avyngling bakom

ÅH VAD PEPP JAG BLIR AV ATT DET ÄR HÖST!! PEPP OCH AVSLAPPNAD PÅ SAMMA GÅNG!! CAPS LOCK OCH UTROPSTECKEN, YES!

Puss och kram Sandra


Till dig


Jag är så snygg!! Och jag kände på mig att du behövde det här idag: Några bilder som lättar upp stämningen en onsdag! Yes, varsegodis!

Puss och kram Sandra

onsdag 4 september 2013

Började...

... gråta och visste inte riktigt varför! Men så kom jag på att det var för att jag satt framför datorn och glömde blinka. Typiskt.

En sån dag är det idag.

Du vet när man sitter i en stol väldigt länge, och typ sitter så mycket att man inte längre hittar en bekväm ställning att sitta i? En sån dag har jag!

Om du någon gång undrar vad normalt är så kan du alltid få kolla på den här GIF:en.
Varsegodis!

Puss och kram Sandra

P.S. Lyssna på någon pepp låt samtidigt som GIF:en spinner på. Hilarious!! Enjoy

Är vi släkt månne?


Kärlek, syster, två puckon i samma familj! Me love!

Puss och kram Sandra

måndag 2 september 2013

Bebisblåa moln

Trots mitt förra, väldigt argsinta, inlägg så mår jag faktiskt väldigt bra idag! Min dag är så underbar att jag vaknade med ett leende på läpparna, och fick energi direkt.

Jag blir så effektiv när jag är glad!

Det känns som att jag springer omkring på rosa moln i min egna lilla fantastiska bubbla! Eller.. Ne, inte rosa moln direkt. Kanske mer vita moln, för jag tycker att vita moln är jättevackra! Eller kanske mer bebisblåa moln, eller mjukgröna, eller kanske randiga bebisfärgade moln för att det ska speciellt och fint!

Bebisfärgade som i bebisfärger, och själva bebisarna...

Bebis är förövrigt ett svingulligt ord!

Men varför blir det en bra dag då? Jag känner det på mig! Idag bara stämmer allt!

Det liksom pirrar i hela kroppen! Grejen är att jag kände det redan igår kväll, och känslan sitter i:
"Idag blir en löjligt bra dag!"

När man känner så ska man ta djupa andetag, för att ta in allt! Jag tänker stå och andas in alla vackra färger hela dagen!

Yes - bra dag!

Puss och kram Sandra