torsdag 6 september 2012

Ditt Böneliv kan förändra världen! DEL TRE

  • Ära Honom
    Ge Honom äran jämt!!
    Ett skitbra sätt att ära Honom är att sjunga lovsånger! Jag sjunger väldigt ofta ”Blessed Be Your Name”, speciellt när det är tungt. Om vi gör så, speciellt vid de tillfällerna, så blir vi sjukt starka i Honom!
    I Psalm 22:4 står det att Han tronar på vår lovsång! Så insanly svingrymt!
  • Bibeln säger också att du ska Be när du är ensam. Inte så att man aldrig ska Be ihop, för det uppmanar Han oss också till, men det är otroligt viktigt att Be själv! Det är när vi är ensamma med JESUS och Ber som vi bygger vår relation med Honom, och det är bara då vi helt och fullt kan vara oss själva. Just att vara oss själva inför Honom är så otroligt viktigt, så sjukt viktigare än du någonsin kan förstå!
    De gånger jag verkligen har fått möta JESUS är när jag har vart ensam på mitt rum. Där finns det ingenting annat än Honom som påverkar mig.
    I Matt 6:5-6 står det såhär: ”5. När ni ber skall ni inte vara som hycklarna. De älskar att stå och be i synagogorna och i gathörnen för att synas av människor. Amen säger jag er: De har fått ut sin lön.6. Nej, när du ber, gå in i din kammare och stäng din dörr och be till din Fader i det fördolda. Då skall din Fader, som ser i det fördolda, belöna dig.” I Reformationsbibelns översättning så står det också ”.. synligen belöna dig.”
    Det är är hemligheten bakom alla som ni känner till som lever spännande liv med JESUS och får vara med om under! Vill du ha det så, så följ det tipset du också!!
    Matt 7-8: ”7. Och när ni ber skall ni inte rabbla långa böner som hedningarna. De menar att de skall bli bönhörda för sina många ords skull.8. Var inte som de. Er Fader vet vad ni behöver, innan ni ber honom om det.”
    Det handlar inte om att Be massa långa fina ord på en scen i kyrkan, Be från hjärtat! Så skit i alla de där töntorden som du måste slå upp i en ordbok för att förstå!! Be. Med. Dina. Egna. Ord. Punkt.
    Ett annat tips är att Be ärligt. Verkligen helt ärligt! Det är de Bönerna som funkar bäst. För JESUS kan skilja på de Böner du Ber för att vara duktig, och på de Böner du Ber för att du faktiskt vill.
  • Ske Din vilja
    Ibland måste vi låta JESUS bestämma. helt. Vi måste säga: HERRE, jag tycker att det borde vara såhär, men låt det bli som DU vill. Va? Varför då, varför kan vi inte bara Be i tro (som det står att man ska göra) och få det vi vill? Jo, för att JESUS vet bäst.
    Vi vill ju bli lika JESUS, eller hur? Det är ju därför vi kallas Kristna, för vi försöker likna Kristus – alltså JESUS! Hur gjorde Han då? Jo, Han Bad såhär i Matt 26:39 39. Och han gick lite längre bort, föll ner på ansiktet och bad: 'Min Fader, om det är möjligt, låt denna kalk gå ifrån mig. Men inte som jag vill utan som du vill.'” Om JESUS Bad så, och du vill vara som Honom (vilket jag hoppas att du vill!!) så behöver du också Be den Bönen.
    Men, är inte JESUS GUD då, varför Bad Han om någonting och så ville GUD annat? Jo, JESUS är GUD. Mer än så diskuterar jag inte det under den här predikan, det får bli någon annan predikan någon annan gång!
  • Färdiga Böner
    Om man inte vet vad man ska Be, eller hur man ska Be, så kan man Be Böner som redan är färdigskrivna. Och JESUS sa att vi skulle Be de här Bönerna, så jag tror verkligen på att det är svinbra att göra det!
    Matt 6:9-13
    Vår fader, du som är i himlen.
    Låt ditt namn bli helgat.
    Låt ditt rike komma.
    Låt din vilja ske,
    på jorden så som i himlen.
    Ge oss i dag vårt bröd för dagen som kommer.
    Och förlåt oss våra skulder,
    liksom vi har förlåtit dem som står i skuld till oss.
    Och utsätt oss inte för prövning,
    utan rädda oss från det onda.
    Luk 11:1-13
    En gång hade Jesus stannat på ett ställe för att be. När han slutade sade en av hans lärjungar till honom: ”Herre, lär oss att be, liksom Johannes lärde sina lärjungar.” Då sade han till dem: ”När ni ber skall ni säga:
    Fader, låt ditt namn bli helgat.
    Låt ditt rike komma.
    Ge oss var dag vårt bröd för dagen som kommer.
    Och förlåt oss våra synder,
    ty också vi förlåter var och en som står i skuld till oss.
    Och utsätt oss inte för prövning.”
  • Tacka!!
    Ibland kommer Bönesvaret så naturligt och smygandes, ibland händer det mycket, så vi glömmer bort att tacka! Och det finns alltid saker att tacka för, så glöm inte det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar